Over mij

anita-van-heesIk ben Anita Manten-van Hees.
Ik presenteer me als fotograaf met Fotografie Zenta.

Hoezo Fotografie Zenta?
Mijn moeder is mij zo dierbaar, dat ik haar naam Zenta gebruik voor mijn fotografie werk. Ik ben getrouwd.

Ik ben een warme, spontane en enthousiaste vrouw met een groot inlevingsvermogen en sociaal bewogen.  Deze warmte en interesse voor de mens en de natuur vertaal in mooie foto’s.

Na diverse workshops her en der gevolgd te hebben, ben ik in september 2015 begonnen aan de Opleiding voor fotografie te Breda. Doel hiervan is om me te professionaliseren in de fotografie. Inmiddels heb ik op 28 oktober 2016 mijn diploma voor professioneel fotograaf behaald.

Van dierentuin- en natuurfotograaf ben ik door deze studie me gaan interesseren en bekwamen in portret-, familie-, mode-, stilleven fotografie. De reportage fotografie is inmiddels ook een groeiende fotografie interesse. De persoonlijke groei in de fotografie is te zien in mijn foto’s . Ik ben ook iemand voor spontaan uitstralende foto’s en ook hou ik niet van standaard foto’s. Inmiddels heb ik ook alle materialen voor de studio en kan er ook mee op locatie fotograferen.

Inmiddels ben ik mij ook gaan interesseren in de creatieve fotografie. Ik heb hiervoor een mentorschap bij Bart Siebelink gevolgd.

De volgende fotografen hebben mij de fotografie leren doorgronden :  Peter Hol, Rob Doolaard, Alexander Koenders, Marco de Paauw, Jeroen Stel, Fokko Muller, Marcel van Balkom, Jan Knapen, Wilco Dragt, Brendan de Clerque en Mark Isarin. Naast natuurlijk de eerder genoemde fotografie school en Bart Siebelink.